23948sdkhjf

Menu sparker til salget men tredobler underskuddet

Designvirksomheden Menu, der i 2018 blev solgt til kapitalfonden Polaris, kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud før skat på 17 mio. kr. Til gengæld er salget vokset med 37 pct., og adm. direktør Danny Feltmann er godt tilfreds med året. 

Det skriver Finans, der har fået indsigt i Menus årsregnskab inden offentliggørelsen.

Ifølge avisen viser regnskabet en fremgang i driftsresultatet på 22 pct., og det lander således på 24 mio. kr., mens underskuddet før skat er vokset fra 5 mio. kr. i 2018 til nu at lyde på 17 mio. kr.

Danny Feltmann forklarer til avisen, at resultatet er udløst af den nye ejers omdannen til et holdingselskab, samt at Menu efter ejerskiftet blandt andet har opkøbt en amerikansk distributør, hvilket har medført store afskrivninger.

Optimismen er således i god behold, og det til trods for at man også hos Menu er ramt af den igangværende coronapandemi. Danny Feltmann fortæller, at selvom virksomheden er berørt af den nedlukkede detailhandel, så klarer onlinehandlen sig fortsat pænt, og han peger på, at det brede sortiment med både møbler, lamper og brugskunst kan være en fordel for virksomheden. Det samme gælder ifølge direktøren kontraktmarkedet.  

- Vi er også inde i kontraktmarkedet til erhvervskunder. Det er klart, at vi der kigger ind i en periode på den anden side af krisen med usikkerhed om de store projekter. Men det er en fordel, at vi har produkter til både det professionelle og private marked, slår han fast.

Menu Holding A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttoresultat 79 56
Driftsresultat (EBITDA) 24 19
Resultat før skat - 17 - 5
Årets resultat - 15  - 5
Egenkapital 187 155
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december  2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125